Lakrits-tagetes

I dag ägnar jag mig framför allt åt trädgården. Den har blivit lite eftersatt den senaste tiden så idag rensas det rabatter för fullt och sås nytt  bland sallad och kryddor. Tror att romansallad är min absoluta favoritsallad, tätt följd av cosmopolitan. De är lite matigare än vanlig plocksallad men det är ändå samma stil på dem. Snart har vi ätit halva odlingen så det är dags att fylla på så att den inte tar slut. Bland kryddorna är den här lakrits-tagetesen en ny favorit.

Lakritstagetes

Den ska få en större kruka idag för den tycker att det är lite trångt. Yngste sonen är som tokig i den och bjuder glatt alla som hälsar på. Ibland när jag går förbi norpar jag mig också ett blad. Den passar fint till fiskrätter, i vissa sallader och som te så klart. Har funderingar på att göra lakritsglass, är det någon som provat?

Linda - Egensinnigt

1 Comment

  1. Rester ur det förflutna | EgenSinnigt

    oktober 30, 2013 at 8:18 e m

    […] Lakritstagetes hänger på tork framför rester ur det förflutna […]

Leave a Reply