Matig spenatsoppa till lunch

Matig spenatsoppa
Matig spenatsoppa. Den som vill delar ett kokt ägg och har i.

Idag jobbar jag på med mitt andra, än så länge hemliga, projekt. Idéerna sprutar och kreativiteten flödar, precis som det ska vara. Dagens lunch består av en spenatsoppa som är så matig att den egentligen är mer som en gryta. Den tar bara några minuter att göra så den är snabbt gjord kvällen före.

Matig spenatsoppa, 2 rejäla portioner:

Ingredienser:
1 gul lök
400g bladspenat
2 dl Havregrädde (t.ex. iMat)
2 msk grönsaksfond
1 dl vatten
Salt och Herbamare

Gör så här:

  1. Hacka en gul lök grovt  och fräs den glansig i lite smör/olja i en kastrull modell mellanstor.
  2. Tillsätt 400 g bladspenat. Använder du fryst spenat fräser du den med löken tills allt blivit varmt. Använder du färsk spenat fräser du den tills den är mjuk. Salta lite.
  3. Rör i 2 dl Havregrädde (t.ex. iMat), 2 msk grönsaksfond samt 1 dl vatten och koka upp försiktigt.
  4. Mixa soppan tills den är lagom finfördelad. Vad som är lagom bestämmer du. Jag gillar när man känner lite lökbitar. Späd eventuellt med mer vatten.
  5. Krydda med Herbamare/örtsalt och smaka av. Jag hade i ½-1 tsk.
  6. Nu är soppan färdig. Vill du så kokar du ett ägg, delar och har i. En ostsmörgås eller knäckemacka är också gott till.

Linda - Egensinnigt

 

Leave a Reply