Mintchokladsocker av chokladmynta

Chokladmynta med socker är en perfekt gå-bort-present
Chokladmynta med socker är en perfekt gå-bort-present

I min trädgård odlar jag olika sorters mynta och just chokladmyntan doftar lite som After Eight. Den har egentligen inte så mycket chokladsmak som man skulle kunna hoppas men lite har den och mintsmaken är inte fy skam den heller! För att ta tillvara på sommaren och kunna minnas den när höststormarna ryter eller vinterns första snöflingor singlar ner har jag gjort mintchokladsocker. Jag tänker mig att man kan ha den i sötsaksbaket, strö över frukostfilen eller (min favorit) göra varm choklad med mintsmak att smutta på när jag sitter uppkrupen i soffan med raggsockar och rummet fyllt av vackra ljus som stilla brinner.

Börja med att plocka myntabladen en lagom solig dag
Börja med att plocka myntabladen en lagom solig dag
Torka sedan myntabladen i ugn 40-50 grader
Torka sedan myntabladen i ugn 40-50 grader i ca en timme
Smula de torkade chokladmyntabladen
Smula de torkade chokladmyntabladen
...glöm inte att plocka bort små stabbiga kvistbitar
…glöm inte att plocka bort små stabbiga kvistbitar
Blanda den torkade, smulade chokladmyntan med socker
Blanda den torkade, smulade chokladmyntan med socker
Tadaaa! Nu har du finfint mintchokladsocker att bjuda på eller ge bort
Tadaaa! Nu har du finfint mintchokladsocker att bjuda på eller ge bort!

Linda - Egensinnigt

 

2 Comments

  1. Stina

    augusti 9, 2013 at 11:16 f m

    Det låter gott det där.:-) Stina

  2. Kyndel – satyrernas ört | EgenSinnigt

    september 28, 2013 at 11:49 f m

    […] Här hittar du ett inlägg om hur du snabbtorkar kryddor och örter i ugnen. […]

Leave a Reply