Mintchokladsocker av chokladmynta

I min trädgård odlar jag olika sorters mynta och just chokladmyntan doftar lite som After Eight. Den har egentligen inte så mycket chokladsmak som man skulle kunna hoppas men lite har den och mintsmaken är inte fy skam den heller! För att ta tillvara på sommaren och kunna minnas den när höststormarna ryter eller vinterns första snöflingor singlar ner har jag gjort mintchokladsocker. Jag tänker mig att man kan ha den i sötsaksbaket, strö över frukostfilen eller (min favorit) göra varm choklad med mintsmak att smutta på när jag sitter uppkrupen i soffan med raggsockar och rummet fyllt av vackra ljus som stilla brinner.






Stina
augusti 9, 2013 at 11:16 f mDet låter gott det där.:-) Stina
Kyndel – satyrernas ört | EgenSinnigt
september 28, 2013 at 11:49 f m[…] Här hittar du ett inlägg om hur du snabbtorkar kryddor och örter i ugnen. […]