Det dräller av vackra bönor!

Ännu en omgång bönor att förvälla och frysa in.
Ännu en omgång bönor att förvälla och frysa in.

Trots att vi bara sådde två rader med bönor och i den låga buskvarianten får vi hur mycket bönor som helst. Det fullkomligt dräller av dem. Nu fyller jag vår lilla frys med bönor inför höstens alla goda grytor och stekar. Ändå kan vi äta bönor till var och varannan middag också. Det kallar jag lyx! Bönorna förväller jag snabbt i lättsaltat kokande vatten. 1-2 minuter bara och sen kyler jag av dem och fördelar dem i middagstora buntar i påsar och lägger i frysen. Sen är det bara att ta fram och slänga i kokande vatten några minuter när det är dags att äta dem.

Ska jag använda dem färska kokar jag dem några minuter till men så att de fortfarande har tuggmotstånd. Vill man lyxa riktigt kan man hyvla lite smör och strö lite flingsalt över bönorna. Då kan man äta dem som förrätt nästan, så goda är de!

Har man ingen egen odling kan man passa på att köpa bönor billigt nu och förvälla och frysa in. Mycket godare än färdigfrysta eller de där tunna rackarna man kan köpa färska i vinter. Och vill man ha en sån här fin Kockums-skål att plocka bönorna i hittar man det i Egensinnigt-butiken.

Linda - Egensinnigt

Leave a Reply