Kanelbullens dag 4 okt

Idag är det kanelbullens dag. Jag väljer Kanelbullar med äppelsmak Foto: Åsa Dahlgren
Idag är det kanelbullens dag. Jag väljer Kanelbullar med äppelsmak. Foto: Åsa Dahlgren

I samband med Hembakningsrådets 40-årsdag ville man fira lite extra och instiftade därför en alldeles egen dag för en av våra mest älskade bullar – kanelbullen. Sedan 1999 firar vi Kanelbullens dag den 4:e oktober. Jag måste dock erkänna att jag inte är något stort fan av vanliga kanelbullar. De man köper är oftast ganska torra och trista. Baka dem gör jag aldrig för jag avskyr att jobba med händerna i klibbiga degar så att fingrarna klistrar ihop. Usch och otäckt, tycker jag! Som tur är har maken inget emot att arbeta med degar och bakar matbröd och pajer för glatta livet. Ska höra om han orkar baka dessa kanelbullar med äppelsmak när han kommer hem.

Det är äppeljuice i degen. Ni minns kanske att jag satte äppelmust för ett tag sedan? Den blev supergod, precis som utlovat, och gav 8 liter. Nu är ytterligare en sats igång och jag räknar med att fortsätta så länge det finns äpplen på träden. Den håller sig ända till vårmånaderna nere i vår kalla källare. Recept på äppelmusten finns här. Som fyllning i kanelbullarna är det äppelmos och kanel. Vad tror ni? Låter det inte som att dessa kan bli himla goda och inte så torra? Jag hoppas på det.

Linda - Egensinnigt

1 Comment

  1. Det blev en helt vanlig kanelbulle | EgenSinnigt

    oktober 4, 2013 at 6:20 e m

    […] orkade inte baka ikväll (se förra inlägget om Kanelbullar med äppelsmak) men hade köpt med sig alldeles varma kanelbullar från affären istället. Inte som hembakta […]

Leave a Reply