Klockan är slagen

När slagen inte stämmer med tiden får man vrida runt, runt, runt...
När slagen inte stämmer med tiden får man vrida runt, runt, runt…

När jag glömt att vrida upp klockan någon dag extra behöver man alltid justera minutvisaren lite. Ett gammalt pendelur som Konstapel Klang behöver omvårdnad 1-2 ggr/vecka för att kunna sköta sitt jobb ordentligt. När jag så vred upp klockan igår morse och skulle vrida fram minutvisaren tio minuter råkade jag få med timvisaren lite grann  och gjorde då misstaget att bara flytta tillbaka den.  Trodde inte att det skulle göra något eftersom det var så lite men tydligen är Konstapel Klang en känslig typ.

Konstapel Klang kommer ursprungligen från Anton Boström, Urfabrikör i Uddevalla
Konstapel Klang kommer ursprungligen från Anton Boström, Urfabrikör i Uddevalla

Jag upptäckte att slagen inte stämde igår när Konstapel Klang slog på för glatta livet trots att klockan bara var ett på dagen men eftersom vi hade lunchgäst på besök och just då satt och åt lät jag det vara. Idag när klockan var tio och jag hörde att Konstapel Klang slog fyra slag bestämde jag mig för att göra något åt saken. Och det enda man kan göra, som jag känner till i vart fall, är att vrida timvisaren till fyra och sen vrida minutvisaren ett halvt varv, låta klockan slå halv fem, vrida ett halvt varv till, låta klockan slå fem, vrida till halv osv. tills man kommer fram till aktuell tid, dvs. strax över tio.

... men jag köpte Konstapel Klang på en auktion här i byn förra sommaren när vi var nyinflyttade.
… men jag köpte Konstapel Klang på en auktion här i byn förra sommaren när vi var nyinflyttade.
Konstapel Klang - en känslig typ
Konstapel Klang – en känslig typ

Linda - Egensinnigt

Leave a Reply