Mynta och potatis i ljuv kombination

Några kvistar mynta i nypotatisvattnet blir mums!
Några kvistar mynta i potatisvattnet blir mums!
Potatis från egna landet - lyxigt värre!
Potatis från egna landet – lyxigt!

När jag var barn brukade min mamma alltid slänga i några kvistar vanlig mynta i kokvattnet när hon kokte nypotatis. Sen serverade hon potatisen med den kokta myntan som dekoration. Jag älskar den smaken och åt alltid upp de myntakvistar andra eventuellt ratade. I min trädgård har jag alltid sett till att ha mynta just för potatiskoket. Det är riktigt mums! Jag har aldrig sett någon annan som använder myntan så, vilket är konstigt för det är verkligen jättegott. Jag har det till mer eller mindre allt som jag har kokt potatis till. Prova, vetja!

I år odlar vi även potatis. Det är ju vår första hela sommar här i huset och i våras byggde vi tre stora odlingslådor och målade dem faluröda. Nu finns det bara en ynka potatisplanta kvar innan skörden är slut. Känns vemodigt… Potatis från egna odlingen är verkligen en riktig superlyx. Klantiga jag har glömt bort namnet på potatissorten men kanske minnet kommer tillbaka till våren när det är dags att förbereda nästa års lyxknölar?

Linda - Egensinnigt

Leave a Reply