Nytt utseende på bloggen och gott ananaste

När det känns som höst i luften är det gott att knipsa några blad av ananassalvian och göra härligt te.
När det känns som höst i luften är det gott att knipsa några blad av ananassalvian och göra härligt te. När saker inte går som man tänkt sig smakar det ännu bättre.
Te på ananassalvia. Det behövs bara några blad och lite varmt vatten så är teet klart på några minuter.
Te på ananassalvia.
Det behövs bara några blad och lite varmt vatten så är teet klart på några minuter.

I torsdags lyckades jag äntligen få till rss-feeden som inte fungerat men samtidigt lyckades jag sabotera utseendet på bloggen totalt. Innan jag började rss-jakten tog jag en backup men inte sjutton hjälpte det att lägga in backup av de filer som var boven i dramat. Dessutom skulle jag iväg och fick helt enkelt lämna bloggen som den var.

Igår spenderade jag förmiddagen åt att försöka fixa till bloggen till ursprungsutseendet men med mer frustration än framgång. Istället letade jag upp en underhållsmodul och satte bloggen i underhållsläge hela eftermiddagen och kvällen medan jag letade efter ett nytt WordPresstema. Nu tror jag att jag hittat ett som jag är nöjd med. Swedish Greys heter det. Lite stilrenare men med mina egna tillägg av färger. Som alltid för det med sig en del jobb och man provar och provar tills man är nöjd. Tror jag testade sjuttioelva olika färger och nyanser på ränder innan jag var nöjd och jag ville ha in färg men inte för mycket färg så jag har lagt in en del ”hoover”-färger som inte syns hela tiden. Vad tycker ni?

Jag har anat att jag varit lite otursförföljd dessa dagarna. När det var dags att släppa på er igen och ta bort underhållsläget – jamen då hade underhållsläget låst sig. Typiskt… Och inte funkade feeden som jag ju precis fått validerad längre heller. Fast det gissar jag hade med underhållsläget att göra. Idag fungerade det tack och lov igen och även feeden validerades. Yay! Men idag fick jag istället reda på att en beställning som gjorts i butiken inte hade skapat någon order. Testade att beställa lite till mig själv och googlade runt lite och insåg att en del banker inte automatiskt skickar tillbaka kunden till butiken. Vet inte om det är det som hänt i det här fallet men jag gissar att kunden gjort betalningen men sedan inte kommit tillbaka till butiken. Idag har jag för säkerhets skull utmanat mina Photoshopkunskaper och gjort en stor info-text om att man måste klicka på ”Tillbaka till butiken”-länken på bankens sida ifall man inte automatiskt skickas tillbaka. Är det någon annan med mindre webbutik som haft liknande problem? Hur löste ni det?

Det är både grymt givande och jobbigt att vara egenföretagare. När sådant händer har man ingen att lämna över problemet till men samtidigt stärks man av att behöva ta tjuren vid hornen och se till att lösa problemet så fort sådana här saker dyker upp.

Min tröst dessa otursförföljda dagar har varit mängder med te. Jag har ju både ananassalvia, chokladmynta och lakritstagetes som det bara är att plocka av och hälla på varmt vatten. Dofterna som sprider sig är helt underbara…

Linda - Egensinnigt

 

2 Comments

 1. Bara anna

  augusti 18, 2013 at 10:28 f m

  Vad fint du har gjort här inne!

  1. Egensinnigt.se - Linda

   augusti 18, 2013 at 11:20 f m

   Tack, Anna! 🙂

Leave a Reply