Semester & Majas finloppis

Majas finloppis
Fyndat på Majas finloppis vid Ismantorp

Är hemma igen efter att ha varit iväg på ytterligare en tältsemester på Öland. Den här gången tog vi det största tältet med tre ”sovrum”, packade in hela familjen i bilen och stannade borta lite längre. Vädret har varit helt underbart och det har varit fantastiskt skönt att koppla bort den digitala världen helt ett tag. I vår familj har de två äldsta sönerna många vänner som de umgås med via Internet. Vi flyttade ju från Skåne till Småland för ett år sen, så det spenderas mycket tid framför skärmen. Maken utvecklar appar på fritiden och jag, jag sitter ju här… Att bara koppla ner, inte alls använda datorn och slippa alla intryck man annars överöses med är som en lisa för själen. Istället har jag somnat till vågornas brus och vaknat av solens tidiga strålar och fåglarnas symfoniorkestrar. Jag har kollat mail en gång om dagen, det har varit tvunget eftersom jag startade upp Egensinnigt precis innan vi åkte.

Queen of Sweden Solliden
Ranunkel eller ros? Queen of Sweden – ny vill ha-ros!

En av dagarna besökte vi Sollidens slottspark. Krävdes en del övertalande av familjen, det är väl så det är antar jag när man är ensam tjej i en familj med bara grabbar varav två i tonåren. Äldste sonen R var förvånansvärt lättövertalad men det stod mellan det och Borgholms Slottsruin där vi redan varit. Han var trött på att titta på ruiner deklarerade han. Mellansonen L och Tomas har ett brinnande historieintresse så vi tittar jämt på ruiner och sånt, så jag förstår R för det det intresserar honom inte alls. Väl i parken var faktiskt alla nöjda, stora som små. Vi som älskar Italien! I rosenträdgården hittade jag en helt fantastiskt vacker ros, Queen of Sweden. Måste hitta en plats i trädgården för den. Tycker att blommorna påminner lite om ranunkler, vad tycker du?

Sticka i foten Solliden
Sticka i foten – Staty på Solliden

I Sollidens slottspark fann vi även den här pojken som tydligen fått en sticka i foten. Det är oväntade och spännande saker som den här som avgör om jag tycker om en trädgård eller inte. Jag älskar långa slingrande gångar med gömda, oväntade, spännande saker och konstverk som dyker upp där man minst anar det och som lockar till pirr eller fniss. Allra bäst är det när saker lyfts ur sitt sammanhang och fått ett nytt användningsområde som en stol som fått en sits av taklök och blommor. Det är egensinnighet för mig. Vad är egensinnigt för dig?

Får vid Ismantorps fornborg
Finaste fåren vid Ismantorps fornborg

En annan av dagarna besökte vi resterna av den gamla fornborgen Ismantorp. Som väntat var R inte helt exalterad, fullt med bromsar som bets hårt var det också, men han följde snällt med. Jag var inte heller så intresserad av stenarna, fem minuter så har jag sett dem liksom. Medan L och Tomas insöp historiens vingslag och fantiserade om hur det sett ut då, ca 2-600 e.Kr., bekantade jag mig med de som betade runt omkring. Hade jag inte bott så centralt hade vi haft både får, getter och höns. Visst är de fina!

Är man vid Ismantorp får man absolut inte missa Majas finloppis. Supertrevliga Maja har en välsorterad och inspirerande loppis som är väl värt ett besök. Tyvärr har vi samma smak, Maja och jag, för de mesta av det jag tyckte mest om var inte till salu. Men som Maja sa: Det hade varit sålt för länge sen annars. Och det har hon ju alldeles rätt i. En del fynd gjorde jag dock. Plåtburkar kan man aldrig ha för många av, just denna passar perfekt till pennor och annat smått.

Pyttevirknål
Pyttevirknål från Majas finloppis

Den pyttiga virknålen tänkte jag använda för att prova på att virka riktigt smått. Såg en tjej i ett reportage på TV för ett tag sedan som virkade smycken med sytråd. Hittar tyvärr inte inslaget just nu. Hittade däremot ett annat inslag om en äldre dam som stickar med sytråd. Ta en titt på hennes kreationer – vilket imponerande arbete!

Linda - Egensinnigt

2 Comments

 1. Bara anna

  juli 25, 2013 at 7:45 e m

  Härligt att ni haft sköna dagar! Alltid roligt med lite miljöombyte.
  Jag mailar inom kort över lite frågor angående ditt företag, roligt att du vill vara med.
  Kram
  //bara Anna
  Annacecar.blogspot.com

  1. Egensinnigt.se - Linda

   juli 25, 2013 at 8:40 e m

   Tack, bara Anna! Ja, visst är det. Man behöver det ibland!
   Det låter fint/Linda

Leave a Reply